Osteopathie bij baby's en kinderen

Osteopathie bij baby’s

In de praktijk in Utrecht en Maartensdijk worden baby’s met verschillende klachten behandeld. Vaak zijn de klachten bij baby’s voorkeurshoudingen, afgeplatte achterhoofdjes, vaak of veel spugen, reflux, veel huilen, slecht slapen, overstrekken, moeilijke ontlasting of diarree.

Bepaalde kenmerken van een bevalling kunnen een aanwijzing zijn dat je baby meer druk heeft moeten opvangen dan normaal, waar hij mogelijk klachten aan heeft overgehouden. Denk daarbij aan een moeizame of heel snelle bevalling, een weeënstorm, een afwijkende ligging (sterrekijker, stuitligging), gebruik van weeënopwekkers, als de verloskundige of gynaecoloog hard op je buik heeft geduwd, een vacuümverlossing, schouderdystocie of een vervormd hoofdje na de geboorte. Dit kan er voor zorgen dat je baby fysiek last heeft van de bevalling en welke de osteopaat kan behandelen om verlichting voor je baby te geven.
Image

Osteopathie bij kleuters

Kleuters komen vaak met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, buikpijnen, slaap problemen en onrust. Door op zoek te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kan er vaak een hoop verlichting gegeven worden aan de kleuter.

Osteopathie bij kinderen

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor of er zit een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dit zich ook uiten in ander (afwijkend) gedrag.

Image

Mocht u nog verdere of specifieke vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon of mail.

Direct online een afspraak maken

Maak direct online een afspraak voor jouw bezoek aan Osteopathie van de klomp. Dit kan voor de volgende twee locaties:

Atlas Fysio Maartensdijk

Adres: Tolakkerweg 217, Maartensdijk.
Beschikbaarheid: maandag en vrijdag.

Praktijk DOM Utrecht

Adres: Amsterdamsestraatweg 134, Utrecht
Beschikbaarheid: dinsdag en donderdag.
Maak een afspraak