Osteopathie bij dieren

Osteopathie is uitermate geschikt om uw paard, hond of kat te behandelen.

Helaas kunnen dieren ook klachten krijgen en kunnen ze dan moeilijk zeggen wat er aan de hand is. Het is aan u, de eigenaar om opmerkzaam te zijn en tijdig hulp in te roepen. De klachten kunnen variëren van klachten met betrekking tot motoriek (stijf, kreupel, rugpijn), klachten met betrekking tot de huid (huidinfecties, stugge strakke huid, jeuk) of het maag-/darmstelsel (overgeven, diarree). Vaak zijn deze klachten al langdurig (soms zelfs vanaf veulen-, puppy-, of kittentijd) aanwezig en zijn er al verschillende behandelingen toegepast.

Bewegingsbeperkingen kunnen ontstaan door een overbelasting, een vreemde beweging, een trauma, littekens na een operatie, verkleving van weefsels door ontstekingen en bijvoorbeeld stress.

De osteopatie speelt ook een rol in het herstel na een blessure of operatie door het verbeteren van de algehele doorbloeding van het lichaam, maar heeft ook een positief effect op herstel bij een afwijkend beloop bij blessures.

Meer informatie over de behandeling en met welke klachten u terecht kunt met uw dier kunt u lezen op Osteopathie bij honden of katten of Osteopathie bij paarden

Voor het maken van een afspraak kunt u mij emailen, bellen, whatts appen en smsen.

Let op: dit kan niet via de online afspraak agenda!!!